Pikantule
PIKANTULE
2 kuřecí řízky, brambory, 2 smetany ke šlehání, 2 - 3 tavené sýry (třeba smetanito), 10 dkg eidamu na plátky, podle chuti nivu, grilovací koření, olej, koření na americké brambory
Brambory oloupeme, nakrájíme na měsíčky, posypeme hojjně (já dávám celý pytlík) kořením na americké brambory a polijeme olejem. Dáme péct do trouby.
Mezi tím si nakrájíme maso na opravdu pidi kousíčky a osmahneme na oleji s grilovacím kořením. Poté maso vyndáme a na tom výpeku rozpustíme tavené sýry. až jsou rozpuštěné, zalijeme smetanama a necháme prohřát.
Až jsou brambory upečené, vyndáme je, vememe zapékací misku (buď jednu velkou, mi se ale osvědčilo udělat každému jeho porci do menších mističek, protože nejlepší na tom je ta zapečená smetana ve které to plave a když se to nandavá z velké misky tak už to není ono), a do této zapékací misky vrstvíme nejprve brambory, na to maso, na to smetanu s taveňákama. To vše asi 3x. Na vrch naskládáme vrstvu z eidamu a dáme zapéct dokud se sýr nerozteče.
Je to oooobr ňamka - u nás nejoblíbenější jídlo. (zdroj www.mimibazar.cz)
Pikantule
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
brambory (1-2 kg), kuřecí maso (tácek cca 600 g), 2x smetana ke šlehání, Niva (cca za 45,- Kč), koření na americké brambory, grilovací koření, česnek - 1 pálka, sojová omáčka, olej
POSTUP PŘÍPRAVY
I. Brambory omyjeme a se šlupkami pokrájíme na čtvrtky nebo osminky (dle každého), v míse promícháme s kořením na amer. brambory, s prolisovaným česnekem a olejem. Vložíme na velký hlubší plech. Pečeme asi 45 min. na 220 st., v půlce obrátíme.
II. Na oleji prudce osmažíme na nudličky nakrájené kuřecí maso (předtím jsme v míse promíchali s grilovacím kořením a trošku zakápli sojovou omáčkou).
III. Na skoro upečené brambory navrstvíme kousky masa, zalejeme smetanou a posypeme strouhanou Nivou. Dopečeme - ještě cca 15-20 min.
IV. Podáváme se salátem - já udělala zelný.
(zdroj www.mimibazar.cz)
Vrběčanky-pikantule
(marie, 1. 11. 2017 15:09)