Pečené koleno
Pečené koleno
Ingredience:
2 zadní vepřová kolena, koření na pečené vepřové maso, grilovací koření
Nálev: studená voda, 2 velké cibule nakrájené na kolečka, 8 stroužků česneku, 2 bobkové listy, 10 pepřů, 5 nových koření, 1 lžička tymiánu, sůl
Postup přípravy: Kolena dáme do nálevu, tak aby byla úplně ponořená. Necháme v chladu 48 hodin a během této doby kolena nejméně dvakrát obrátíme. Pak je v nálevu vaříme jeden a půl hodiny. Uvařená kolena vyndáme, schladíme ve studené vodě. Osušíme, podélně několikrát nařízneme až na kost, okořeníme, trochu osolíme a dáme péct (v elektrické troubě na 150 nebo velmi dobře se pečou v remosce). Během pečení potíráme olejem.
zdroj: www.recepty.cz